Porchetta.

Her finder du Klub medlemmernes egne lækre opskrifter

Redaktør: Administrator

Porchetta.

Indlægaf mwinther » 7. mar 2010, 07:26

Efter at have set "spise med Price", skulle den fantastiske flæske-bus laves...

Der blev bestilt et dobbelt slag ved slagteren ( ved ikke lige hvad udskæringen hedder ).

Den blev krydret med lidt blandet fra skuffen, blev rullet, bundet og spidet.

Efter 2½ time på grillen ved omkring 200 ( faldt til 150 til sidst) var den færdig.

Her er lidt billeder fra processen.
porchetta 1.jpg
porchetta 1.jpg (60.66 KiB) Vist 5786 gange


porchetta 2.jpg
porchetta 2.jpg (55.79 KiB) Vist 5786 gange


porchetta 3.jpg
porchetta 3.jpg (56.87 KiB) Vist 5786 gange


Kødet blev serveret med hjemmelavede kartoffelbåde og en whiskey/pebersovs.

porchetta 4.jpg
porchetta 4.jpg (55.94 KiB) Vist 5786 gange
Michael Kvist Winther

- hvis det ka googles, ka det grilles..
Brugeravatar
mwinther
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 216
Tilmeldt: 17. okt 2008, 18:56
Geografisk sted: Skive
GNV Region: GNV MIDT

Re: Porchetta.

Indlægaf cpn » 7. mar 2010, 07:39

Flot super ide. ::-o:
Hvordan blev den sprød/ saftig.
Havede du kryddere den som brødrene.
Mvh.
Carl Peter
Brugeravatar
cpn
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 217
Tilmeldt: 2. jun 2009, 16:41
Geografisk sted: Kirketerp
GNV Region: Nordjylland

Re: Porchetta.

Indlægaf mwinther » 7. mar 2010, 07:54

cpn skrev:Flot super ide. ::-o:
Hvordan blev den sprød/ saftig.
Havede du kryddere den som brødrene.


Jeg havde tændt et rør HB som jeg fordelte i hver side af grillen, så den blev roteret indirekte. Så ellers åbent helt i begge spjæld. Sprødheden kom af sig selv.
Vi optog det på video hvor vi banker på den: http://www.youtube.com/watch?v=XSMrN-l_Iac

Mht krydderierne så havde vi ikke købt ind efter at den skulle være ligesom brødrenes, da vi ikke lige vidste hvor vi skulle få fat i friske laurbærblade, så det blev lidt blandet fra skuffen. Mener det var salt, peber, santa maria grillkrydderi, timian, løgpulver og hvidløgspulver. Den fik en god gang groft salt drysset udover sig lige da den var startet ud på rotiseriet.
Michael Kvist Winther

- hvis det ka googles, ka det grilles..
Brugeravatar
mwinther
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 216
Tilmeldt: 17. okt 2008, 18:56
Geografisk sted: Skive
GNV Region: GNV MIDT

Re: Porchetta.

Indlægaf Fred » 7. mar 2010, 09:28

Ser super lækker og mør ud. ::-o:

Flot billeder og fix og flot indslag på youtube. :-v

Hvad består tilbehøret af. :?:
"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

/Frederik
Brugeravatar
Fred
Æres Grillklub Medlem
Æres Grillklub Medlem
 
Indlæg: 1842
Tilmeldt: 13. okt 2008, 13:45
Geografisk sted: Lunderskov
GNV Region: Sydjylland - Jylland

Re: Porchetta.

Indlægaf kolmorgen » 7. mar 2010, 09:52

uhmm det ser lækkert ud ::-o:

mvh kolmorgen.. ;)
Brugeravatar
kolmorgen
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 425
Tilmeldt: 25. okt 2008, 15:07
Geografisk sted: vadum

Re: Porchetta.

Indlægaf mwinther » 7. mar 2010, 09:54

takker.

Vi fik hjemmelavede kartoffelbåde med en whiskey/pebersovs. Vi havde næsten glemt at der skulle tilbehør til, så det gik lidt hurtigt.
Michael Kvist Winther

- hvis det ka googles, ka det grilles..
Brugeravatar
mwinther
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 216
Tilmeldt: 17. okt 2008, 18:56
Geografisk sted: Skive
GNV Region: GNV MIDT

Re: Porchetta.

Indlægaf mwinther » 7. mar 2010, 17:04

Og jeg kan da lige tilføje at det smager lige så fantastisk dagen efter, ikke mindst som pålæg.
Michael Kvist Winther

- hvis det ka googles, ka det grilles..
Brugeravatar
mwinther
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 216
Tilmeldt: 17. okt 2008, 18:56
Geografisk sted: Skive
GNV Region: GNV MIDT

Re: Porchetta.

Indlægaf Helle » 7. mar 2010, 17:46

mwinther skrev:
cpn skrev:Flot super ide. ::-o:
Hvordan blev den sprød/ saftig.
Havede du kryddere den som brødrene.


Jeg havde tændt et rør HB som jeg fordelte i hver side af grillen, så den blev roteret indirekte. Så ellers åbent helt i begge spjæld. Sprødheden kom af sig selv.
Vi optog det på video hvor vi banker på den: http://www.youtube.com/watch?v=XSMrN-l_Iac

Mht krydderierne så havde vi ikke købt ind efter at den skulle være ligesom brødrenes, da vi ikke lige vidste hvor vi skulle få fat i friske laurbærblade, så det blev lidt blandet fra skuffen. Mener det var salt, peber, santa maria grillkrydderi, timian, løgpulver og hvidløgspulver. Den fik en god gang groft salt drysset udover sig lige da den var startet ud på rotiseriet.



Friske Laurbærblade kan man få fra planten Laurbær.. De kan købes i velassorterede havecentre.. Jeg har købt min plante hos Gartneri Toftegaard i Vedskølle ved Herfølge (Køge).. http://www.gartneri-toftegaard.dk/main-default.aspDer kan man også bestille dem via deres netbutik.. Laurbærplanten er hårdfør og kan overvintre udendørs.. :-v
Helle
Helle
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 254
Tilmeldt: 11. nov 2009, 18:02
Geografisk sted: Vordingborg Kommune
GNV Region: Sjælland

Re: Porchetta.

Indlægaf Helle » 7. mar 2010, 17:48

mwinther skrev:Efter at have set "spise med Price", skulle den fantastiske flæske-bus laves...

Der blev bestilt et dobbelt slag ved slagteren ( ved ikke lige hvad udskæringen hedder ).

Den blev krydret med lidt blandet fra skuffen, blev rullet, bundet og spidet.

Efter 2½ time på grillen ved omkring 200 ( faldt til 150 til sidst) var den færdig.

Her er lidt billeder fra processen.
porchetta 1.jpg


porchetta 2.jpg


porchetta 3.jpg


Kødet blev serveret med hjemmelavede kartoffelbåde og en whiskey/pebersovs.

porchetta 4.jpg



Når det er et dobbeltslag, kaldes udskærringsmetoden for butterfly.. .-f
Helle
Helle
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 254
Tilmeldt: 11. nov 2009, 18:02
Geografisk sted: Vordingborg Kommune
GNV Region: Sjælland

Re: Porchetta.

Indlægaf mwinther » 7. mar 2010, 18:03

ok, måske skulle jeg prøve det næste gang så.
Michael Kvist Winther

- hvis det ka googles, ka det grilles..
Brugeravatar
mwinther
Klubmedlem
Klubmedlem
 
Indlæg: 216
Tilmeldt: 17. okt 2008, 18:56
Geografisk sted: Skive
GNV Region: GNV MIDT

Næste

Tilbage til Medlemmernes opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster

cron